Sportsarrangementer

For de som var så heldige å være i nærheten av Fredrikstad i juli i år, hadde de muligheten til å nyte synet av noen av verdens vakreste fartøy. De kunne nemlig ta i øyensyn seilskutene som deltok i årets utgave av “The Tall Ships Race” som i år gikk fra Harlingen i Nederland, til Esbjerg i Danmark, via Fredrikstad og Bergen.

Hele 72 skuter var påmeldt til arrangementet. Skutene er delt inni fire ulike klasser, der klasse D er de minste båtene og klasse A er for de største seilskutene. Den eldste båten var bygget i 1892, og den nyeste ble bygget i 2013, og felles for dem alle er at de altså har flotte rigger med majestetiske seil som driver dem fremover med hjelp bare av vinden! (Noen av dem har motorer ombord, men bruker kun seil under selve seilasene.) En fin kilde for mer informasjon om arrangementet er nettsiden Visitoslofjord.

En sport som kanskje er litt mer tilgjengelig for de fleste er fotball, og her har Fredrikstad et meget populært fotballag som for tiden spiller i førstedivisjon. FFK rykket opp i Tippeligaen i 2004 og gjorde det svært bra en god stund, med høyeste plassering med andreplass i 2008, samt cupseier i 2006 og semifinale i cupen i 2011. I 2010 spilte laget igjen i 1. divisjon, der de også har spilt de siste to årene etter å klart å karre seg opp i tippeligaen igjen i 2011 og 2012. Bedre blir det naturligvis ikke av at nabobyen og erkerivalen Sarpsborg 08 er i Tippeligaen, og i år også gjør det bra i cupen der de så langt har kommet til semifinalen.

I skrivende stund ligger Fredrikstad på fjerde plass i divisjonen, bak Sandefjord, Tromsø og Mjøndalen. Dermed er de nå i mulig kvalifiseringslass for opprykk. De to øverste plassene rykker som kjent direkte opp i Eliteserien, mens de neste fire lagene må spille om den siste plassen.

Hvis vi sjekker noen av bettingsidene, ser vi at Fredrikstad for tiden har bookmakernes tillit når det kommer i hvert fall til de inneværende runder selv om det ikke er noe spill på utfallet av sesongen på dette tidspunkt. For kampen mot Strømmen har de vinnerodds på bare 1,45 mot Strømmens 6,25. Husk når du leser odds at lagene eller utøverne med det laveste tallet er ansett å ha de beste vinnersjansene.

admin