National Basketball Association

National Basketball Association, eller NBA, er den amerikanske basketballigaen. Basketball er svært mye større i USA enn det er her i Norge og er kanskje den største sporten på den andre siden av dammen. Mang en ung gutt har drømt om å bli basketballstjerne. Og det er faktisk slik at dersom du er god i basketball, kan du få stipender på de beste universitetene i landet!

Spillere

Du har kanskje hørt om Michael Jordan? Han er en av tidenes største basketballspillere, og har er kjent som produsent av klær og sko i tiden etter han sluttet som spiller. Han har til og med spilt i en svært populær film med tegneseriefigurer, kalt Space Jam! Andre spillere som Kobe, Shaquille O’Neal, LeBron James med flere er alle stjerner i NBA.

Supportere

Grunnen til at en sport blir så stor som NBA, er mange tilhengere, supportere og seere. Slik som fotball er for oss i Norge, er NBA for Amerikanere. Det tar allikevel ikke bort det faktum at NBA også har mange supportere i Norge! I disse dager er det vanskelig å reise over dammen for å støtte favorittlaget. Det er derimot mulig å vise sin støtte ved å bruke supportermateriell. Vis hvem du heier på!

admin