Kulturarrangementer

I tillegg til en populær og veldrevet kino skjer det mye annet på kulturfronten i Fredrikstad, både konserter, teaterforestillinger, utstillinger og annet. En god kilde til informasjon om kulturprogrammet i byen er fortsatt kinoen – på nettsiden deres kan man finne en god oversikt, og i billettluken på kinoen kan man få kjøpt billetter til de aller fleste arrangementene som skjer i Frerikstad og omegn.

Den 23. september kommer Riksteatret til byen med forestillingen Hans og Grete, som vises i kulturhuset Blå Grotte, der det engelske teaterkompaniet NiE har laget en nyproduksjon av denne gamle og kjære fortellingen fra brødrene Grimm. Forestillingen anbefales for barn fra fire år og opp, og hvis man er tidlig ute kan de små få bli sminket som et skogsdyr i foajéen før forestillingen.

Den 7. oktober er Riksteatret tilbake i Blå Grotte, men denne gangen med en danseforestilling som heter “Over hodet under huden”, som vises i samarbeid med Nasjonalballetten. Ballettsjef Ingrid Lorentzen forteller at publikum kan glede seg til “rå bevegelser, høyt tempo og sterke dansere”. I tillegg kan de speselt interesserte melde seg på workshop i regi av Nasjonalballetten. Riksteatrets hjemmeside har mer informasjon om dette.

Samme uke er det innebandycup i Kongstenhallen, når Euro Floorball Cup for første gang arrangeres i Norge. Tolv lag, både dame- og herrelag, fra Russland, Polen, Slovakia, Estland, Nederland og Norge deltar, så med det er det duket for fire spennende dager med innebandy. Vinnerlagene i både dame- og herreklassen får plass i neste års Champions Cup, som er det høyest mulige nivået for innebandy klubblag i Europa.

admin