Kino

Siden 1995 er Fredrikstad Kino kåret til “Årets Kino” i Norge hele 12 ganger, siste gang i 2013. Det lokale navnet de filminteresserte har gitt byen er Hællæwood, for å vise at byen har hatt sin del av både norske og internasjonale stjerner på besøk i ulike ærender!

Kinoen har seks saler, hvorav tre av dem tilbyr 4K, og de tre andre tilbyr 3D. Alle salene var sertifisert for THX ved åpningen av den nye kinoen i 2002, og på dagtid leies kinolokalene ut til møter og konferansevirksomhet, med kapasiter fra ca 50 til over tre hundre deltagere, avhengig av sal og oppsett. Kinoen ligger midt i Fredrikstad sentrum og er en del av rådhuset i byen, bare en kort spasertur fra den populære Bryggepromenaden.

I løpet av høsten og vinteren kommer kinoen til å vise alle de populære norske og internasjonale storfilmene som blir sluppet. Ett av høstens høydepunkter på kinoen kommer utvilsomt til å bli Den Store Kinodagen lørdag 1. november, der det blir vist filmer døgnet rundt, og man kan få billetter til halv pris. Og hvis man har tenkt å virkelig få med seg så mye man kan, kan det lønne seg å få seg et klippekort.

En av de norske filmene i høst som har hatt de høyeste forventningene knyttet til seg er utvilsomt Børning, en actionkomedie der det som begynner som en konflikt mellom to karer etter hvert blir et regelløst billøp oppover det vakre landet vårt, hvor 26 biler forsøker å bli først til å ankomme Nordkapp. Den har fått god mottagelse, og kommer nok til å gå for full eksos mange uker fortsatt utover høsten. Den er fortsatt, etter en hel måned på plakaten, den eneste filmen i Fredrikstad som spilles hele tre ganger på en lørdag.

En rekke andre filmer, blant annet “The Equalizer”, “Kaptein Sabeltann og jakten på skatten i Lama Rama” og “Haram” står også for trappene i de nærmeste ukene.

Roger