Fredrikstad FK

Fotball har blitt spilt i Norge i over hundre år, mest på grunn av vår historiske tilkobling til England. Hundrevis av engelskmenn bodde i Norge allerede i det 19. århundret, og hjalp til med å spre kjærligheten til sporten. Fredrikstad er en fotballklubb fra Østfold som ble stiftet i 1903, lenge før fotball ble så utstrakt som det er i dag. En engelsk herre trente sammen med det nystiftede laget før han reiste «hjem» til Sarpsborg og startet et fotballag der.

Derbyen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er fortsatt en av de mest spennende i landet – særlig med tanke på at Sarpsborg spiller i Tippeligaen mens Fredrikstad må kjempe seg frem i 1. divisjon. Det var dog Fredrikstad som vant det aller første derbyet i 1904! Fredrikstad har i dag en veldig stor fotballklan som følger laget Norge rundt på deres kamper, men det er ikke nok å ha mange fans for å vinne. Fredrikstad startet bra under det siste seriemesterskapet, men klarte ikke å holde følge med Sandefjord og Tromsø, som blir å se i Tippeligaen neste år.

Ekspertene holdt ganske høye odds på at Fredrikstad skulle ta mesterskapet, altså var det rimelig klart at laget fra Østfold ville ha problemer med å ta seg tilbake til den høyeste ligaen i Norge. Neste år er det dog på’n igjen, og med de to største konkurrentene ute av bildet er sjansene for seier langt høyere. Følg med på ordentlig norsk fotball i 2015, og holdt et ekstra øye med Fredrikstad. Laget ser frem til en spennende sesong som kun kan ende med opprykk.

Vil vi på nytt kunne se de spennende derbyene mellom Fredrikstad og Sarpsborg i 2016? Kun tiden vil vise. Inntil den tid kommer er det viktig å huske på at de røde og hvite “aristokratene” har flere unge spillere i stallen som venter på å vise seg frem. 2015 blir et spennende år i norsk fotball.

admin